Auto en Kenteken Shop geeft ook export dienstverlening af. Vanwege de groeiende auto verkoop in europa zagen wij dit als gelegenheid/kans om onze klanten extra service verlenen.

Hoewel het overal na 17:00 uur niet meer mogelijk is om een auto te exporteren, kunt u bij ons op werkdagen tot 20:00 uur terecht.

Wat is export dienstverlening eigenlijk?

Bij een export dienstverlening kunt u een Nederlands voertuig afmelden, om het te kunnen exporteren naar het buitenland. Dit kan wereldwijd naar alle landen. Wij zijn een RDW erkende bedrijf die deze dienst kan afgeven.

Voorbeeld 1

U verkoopt uw auto en er is interesse vanuit het buitenland. In dit geval noemen we iemand uit Duitsland als voorbeeld. Om alles geregeld te hebben, heeft de rdw haar taak overgedragen aan de erkende bedrijven. U zou dan langs moeten gaan bij een erkende zaak die de export dienstverlening kan afgeven.

Voorbeeld 2

U gaat emigreren naar het buitenland, in dit geval naar belgie. U wilt uw auto meenemen naar Belgie. U kunt dan gewoon langs komen met uw eigen gegevens, want in dit geval bent u de verkoper en koper. De auto blijft in Belgie ook op uw naam, maar dan met belgische kentekenplaten.

Wat heeft u allemaal nodig om uw voertuig te kunnen exporteren?

 • Kentekenbewijs/card van de voertuig

 • Geldige paspoort/identiteitskaart/ rijbewijs van de koper

 • Tenaamstellingscode van uw voertuig

 • De oude platen dienen ingeleverd te worden met een volledige lamineercode

 • Adresgegevens van de koper

 • Huidige kilometerstand

Export Dienstverlening

Wat gebeurt er daarna?

Nadat wij alles hebben ingevuld en hebben ingediend bij de RDW. Krijgt de nieuwe eigenaar een tijdelijk kentekenbewijs mee. Dit is een groen blad met de gegevens van het voertuig en de nieuwe eigenaar. Met het tijdelijke kentekenbewijs kunt u terecht bij de autoriteiten van het desbetreffende land.

Kan ik zonder verzekering een voertuig exporteren?

De koper kan de voertuig niet zonder een verzekering rijden naar het land van herkomst. Wel is het toegestaan om uw voertuig te transporten op een oprijwagen of een transportbedrijf die de voertuig kan vervoeren. In dit geval heeft u geen verzekering nodig, maar de advies is altijd de voertuig te verzekeren op een oprijwagen of via een transportbedrijf.

Wat kunnen de gevolgen zijn als de koper zelf rijdt zonder verzekering?

Als u gepakt wordt door de doaune of politie, is er een kans dat ze de voertuig invorderen en een boete kunnen opleggen. Wij adviseren onze klanten van te voren voor de gevolgen.

Hoe schaf ik een verzekering aan?

U kunt bij ons terecht voor het verzekeren van de voertuig. Wij geven 14 daagse verzekering en exportplaten om de voertuig veilig te exporteren.
Belangrijk is dat de voertuig binnen 14 dagen aankomt in het land van de nieuwe eigenaar, anders is de voertuig niet meer verzekerd.

Mag ik zonder apk de voertuig exporteren?

Het is toegestaan om zonder apk een voertuig te exporteren. Alleen geldt in Nederland, dat alle voertuigen op de Nederlandse wegen een geldige apk hebben, zo niet dan riskeert u een boete. In dit geval zou de koper een geldige apk moeten hebben om de voertuig zelf te kunnen rijden naar de desbetreffende land.

Wat zijn de kosten?

Afmelden

35,00
 • Alleen afmelden auto

Exportplaat

10,00per stuk
 • Alleen exportplaat

Totaal pakket

150,00inclusief:
 • Afmelden auto
 • Exportplaat voor auto
 • Verzekering

Wij geven de export dienstverlening direct af, dus U kunt er gerust met een bakje koffie op wachten. Binnen 10 minuten is alles in orde gemaakt voor u.

Zijn er nog dingen onduidelijk voor u? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons via ons telefoonnummer 010 – 818 18 81 of maak gebruik van onze contactformulier op onze pagina contact.